Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

01/06/2010
Els veïns de Domènec Rafart d'Arbúcies compten almenys 7 càncers i 4 avortaments prop les antenes
Els veïns de Domènec Rafart d'Arbúcies compten almenys 7 càncers i 4 avortaments prop les antenes Veure fotogaleria Ampliar imatge

(Font Imatge i notícia: L'Actualitat del Baix Montseny
Posted on 5/30/2010 11:00:00 PM by Redacció )

La historia es repeteix una i altra vegada, una i altra vegada ... fins quan s'haurà de suportar aquests tiradors de microones artificials apostats en les nostres teulades i als nostres barris irrompent l'equilibri i l'harmonia de les nostres cèl lules i els nostres domicilis.
Tan difícil és comprendre que estem exposats les 24 hores del dia tots els dies de l'any, dia i nit, irradiats amb microones artificials i que això enverina poc a poc el nostre organisme i no deixa fer les funcions vitals de les nostres cèl lules?
--------------------------------------------------

Els veïns de Domènec Rafart d'Arbúcies compten almenys 7 càncers i 4 avortaments prop les antenes

Posted on 5/30/2010 11:00:00 PM by Redacció


L'Associació de Veïns del carrer Domènec Rafart d'Arbúcies lliuraran avui, divendres, un plànol de la zona a l'Ajuntament on es comptabilitzen almenys set casos de càncer i quatre d'avortaments en el tram més proper a les antenes de telefonia. A aquests casos, en sumen altres que afecten els veïns de depressió i migranyes a banda de problemes de trastorns de la son.

El mapa elaborat pels veïns és preocupant si es té en compte que el percentatge de tumors, set a l'entorn més directe de les antenes, es produeix en una zona on viuen menys de 30 persones. La incidència tumoral, segons les dades del Departament de Salut, se situa en un 2,8 per mil.

Els veïns presentaran el document juntament amb una petició perquè se'ls informi de la reunió que l'Ajuntament d'Arbúcies va mantenir a principis d'any amb la Generalitat per tractar el trasllat de les antenes i els informes de medició de les emissions. Segons els veïns, més de dos mesos després no se'ls ha donat cap explicació malgrat així ho van demanar formalment en constituir-se com a associació. En aquest sentit, si la situació es manté, estan disposats a portar el conflicte al Síndic de Greuges.

L'Associació de Veïns del carrer Domènec Rafart recorda que han passat més de tres anys, des de l'abril de l'any 2007, des que es van presentar les primeres signatures reclamant la retirada de les antenes a l'Ajuntament.

Fa tres mesos, les associacions de veïns del carrer Domènec Rafart i del Sagrat Cor d'Arbúcies van emetre, a més, un comunicat conjunt on exigien que s'agilitzés novament el trasllat de les antenes des del barri del Castell a fora del nucli com a solució duradora i definitiva al problema. Les associacions també van recordar que la proposta d'emplaçament al Sagrat Cor, lluny de solucionar el problema, el que es fa és traslladar-lo d'un veïnat a un altre, mantenint les mateixes conseqüències per als veïns