Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

13/05/2010
El Punt- Els veïns de Nova Lloreda guanyen la batalla contra les antenes de telefonia
La coberta de l'edifici, ja sense antenes, ahir. Foto: J.G.N.- EL PUNT Veure fotogaleria Ampliar imatge

Han aconseguit que es desmantelli l'últim dispositiu que quedava a un edifici
06/05/10 02:00 - Badalona - jose g. navarro
La coberta de l'edifici, ja sense antenes, ahir. Foto: J.G.N.
1
Notícies de ...
Badalona
Els veïns del barri de Nova Lloreda Nord de Badalona respiren més tranquils des de fa uns dies. Els que han passat des que s'ha desmantellat la darrera de les dues antenes de telefonia mòbil que fa prop d'una dècada es van instal·lar al terrat d'un edifici situat a la rambla Sant Joan. Després de molts anys de plets judicials i en què el barri demanés la intervenció municipal, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó als veïns i el darrer aparell que hi quedava ja és història.

La cara de José López, president de l'AV Nova Lloreda Nord de Badalona, irradiava satisfacció ahir quan explicava com, fa uns dies, tècnics de l'Ajuntament de Badalona van endur-se de la coberta de l'edifici situat al número 101 de la rambla Sant Joan la darrera antena de telefonia mòbil que hi havia. El dispositiu, juntament amb un altre de desmantellat fa aproximadament un any, era el gran maldecap del veïnat des de fa uns quants anys, contra els quals van oposar-se des que les operadores els instal·lessin fa aproximadament una dècada. La implantació dels aparells, segons va reiterar ahir l'advocat dels veïns, David Izquierdo, va produir-se de manera il·legal. «Cap de les dues antenes tenia la llicència municipal per ser-hi i, fins i tot, se'n va voler ampliar una i modernitzar-la, tot i no tenir aquest permís», explicava el lletrat abans de lamentar que per tot un seguit de recursos als tribunals hagin passat gairebé vuit anys des que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sentenciés per primera vegada que els aparells havien de ser enderrocats per aquestes irregularitats. De fet, fa tres anys el govern municipal ja va aprovar el desmantellament dels dos dispositius.
Tot i assumir des del principi que les antenes no tenien cap afectació directa sobre la salut de les prop de 4.000 persones que viuen a l'entorn d'aquest edifici, aquestes mantenien recels sobre el seu funcionament. «Hi havia gent que constament no es trobava bé», assegurava ahir López abans d'afegir que ara, sense antenes, la cobertura del servei a la zona «continua sent bo».