Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

13/06/2007
Aigües de Mataró troba rates en els comptadors en un pis del Camí del Mig

Aigües de Mataró troba rates en els comptadors en un pis del Camí del Mig

Els veïns asseguren que les rates provenen de les instal·lacions del Mercat del Pilar, que està als baixos de l'edifici, i l'Ajuntament ho nega

per Mar Loire - fotos Marcos Lossius - 11/06/2007 10:02

Habitació dels comptadora ón hi ha les rates Edifici ón s'hi troba també el mercat del Pilar

Els operaris de l'empresa municipal Aigües de Mataró que divendres passat, dia 8, van intentar llegir els comptadors del número 20-22 del Camí del Mig no ho van poder fer per la presencia de rates a l'habitació dels registradors. La companyia va deixar un targetó a la bústia dels 23 pisos d'aquest immoble, on explicava que no s'havia pogut prendre la lectura "per l'acumulació de rates". "Estan criant!!", van escriure els operaris en aquest targetó. Els operaris van explicar als abonats que en cas que no se'ls faciliti la lectura, se'ls facturarà un consum estimatiu. El mateix divendres, la policia local es va presentar a l'edifici i va aixecar una acta confirmant la presència d'excrements de rates a l'habitació dels comptadors, segons ha explicar la veïna i de l'edifici i portaveu de l'entitat Oikos Ambiental, Montse Ferrer.

Els veïns consideren que la presència de rates està provocat per l'estat de degradació de les instal·lacions del Mercat del Pilar, situat als baixos d'aquest edifici. Es dóna la circumstància que aquest mercat es va tancar l'abril del 2005 i després d'una llarga reivindicació veïnal, iniciada l'any 2003. Però els veïns asseguren que el mercat és un focus de contaminació i males olors i que per la coberta, que dóna als patis interiors de l'edifici, s'hi poden veure rates i escarabats. Per aquest motiu reclamen als propietaris del mercat que solucionin el problema: "Si no ho fan, ha d'intervenir, de forma subsidiària, l'ajuntament, ja que és un tema que afecta a la salut pública", afirma Ferrer. Fonts de l'Ajuntament han desvinculat la presència de rates a l'estat del Mercat del Pilar i recorden que el manteniment de la sala, que és privada, correspon als veïns.