Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

13/06/2007
Veïns del Camí del Mig i Ajuntament, enfrontats per la degradació del Mercat del Pilar

Veïns del Camí del Mig i Ajuntament, enfrontats per la degradació del Mercat del Pilar


Aigües de Mataró va trobar un niu de rates als comptadors del número 20-22, el que ha reobert la polèmica



Redacció | Ciutat - Societat
dimarts, 12 juny 2007
Operaris d'Aigües de Mataró es van endur una desagradable sorpresa el passat divendres, 8 juny, quan en obrir l'habitació dels comptadors de l'immoble 20-22 del Camí del Mig un niu de rates els va impedir realitzar la seva feina. L'empresa va deixar llavors un avís a la bústia dels veïns on els alertava de l'acumulació de rates. Els veïns de l'edifici ja havien denunciat feia dos anys la presencia de rates apuntant com a causa la degradació de l'antic Mercat del Pilar. L'Ajuntament, però, nega que aquest sigui el focus i assenyala que la presència de les rates es deu al mal estat de l'espai on van ser trobades.

Les protestes dels veïns no s'han fet esperar ja que creuen que la responsabilitat de mantenir la salubritat a les instal·lacions de l'antic mercat -tancat ara fa dos anys- recau en l'Ajuntament ja que és un cas de salut pública i els propietaris d'aquest no actuen. Aquest, per la seva part, considera que el focus no és el mercat i que, per tant, es tracta d'una propietat privada la neteja de la qual correspon als propietaris. La polèmica està servida.

Montse Ferrer, veïna i presidenta de l'Associació Oikos Ambiental, assenyala que els veïns ja estan preparant mobilitzacions i que el consistori només ha acudit a l'immoble un cop el cas s'ha fet públic als mitjans de comunicació. Ferrer denuncia a més que l'amiant de l'uralita del mercat està afectant també a la salut d'alguns veïns. De moment, aquests ja han contractat els serveis d'una empresa privada per desinfectar l'habitació encara que els inquilins expliquen que el problema és a tots els edificis que donen al pati interior on és el mercat i reclamen la intervenció del consistori.