Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

31/05/2007
- Escàndol en l'Organització Mundial de la Salut per les radiacions de la Telefonia mòbil -L'Agència de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya nega "la conveniència d'un estudi epidemiològic ...

Nota de premsa 29 de maig de 2007 - de l'ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL

1- Escàndol en l'Organització Mundial de la Salut per les radiacions de la Telefonia mòbil
2 -L'Agència de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya nega "la conveniència d'un estudi epidemiològic dels possibles efectes de l'exposició crònica a les radiofreqüències sobre la salut, en el Barri de Peramàs-Esmandies de Mataró"

- Escàndol en l'Organització Mundial de la Salut per les radiacions de la Telefonia mòbil



El ja exresponsable de l'àrea d'Investigació en Camps Electromagnètics de l'Organització Mundial de la Salut , MIchael Repacholi va ser expulsar a l'any 2005 per la comunitat científica pel presumpte cobrament durant uns quants anys de 150.000 dòlars anuals de part de la Indústria de la Telefonia Mòbil. Ara al maig del 2007, l'ONG Next-up ha iniciat la preparació de una demanda per prevaricació contra l'esmentat Dr. Michael Repacholi que a més de rebre els suposats diners des de la Indústria de Telefonia va reconèixer públicament en una compareixença , el 31 d'agost del 2000, davant de la Comissió de Medi Ambient, Comunicacions, Tecnologia de la Informació i les Arts del Senat Australià que la normativa emesa por l'OMS sobre els camps electromagnètics generats per la telefonia mòbil " no es va basar en la ciència. Sí que ho va ser inicialment , però per a la part final va ser negociada entre els industrials i el govern d'aquella època. Sembla ser que hi havia tant de descontent sobre aquest tema "l'anomenada regió de les microones" que els nivells han estat , finalment, negociats.

Des que es va realitzar el passat 17 de maig de 2007 la Diada Internacional de les Telecomunicacions en diverses ciutats espanyoles, per denunciar l'imparable augment de la contaminació electromagnètica en diversos mitjans de comunicació ha aparegut "especialistes" dient que no hi ha evidències científiques ni estudis de l'OMS que verifiquin que són perjudicials per a la salut les radiacions de la Telefonia Mòbil.

Esmentar que l'OMS té publicats 8 estudis que confirmen el perill d'aquests sistemes radians. Solament tenen publicats 10 estudis , per tant, el 80% del pes de l'opinió científica contrastada es que SI hi ha evidències substancials que viure prop d'una estació base de telefonia mòbil produeix efectes adversos sobre la salut.



2- L'Agència de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya nega "la conveniència d'un estudi epidemiològic dels possibles efectes de l'exposició crònica a les radiofreqüències sobre la salut, en el Barri de Peramàs-Esmandies de Mataró"



Argumentant que els resultats dels estudis epidemiològics duts a terme per l'OMS, fins al dia d'avui, no proporcionen cap evidència consistent o convincent d'una relació causal entre l'exposició a les RF i algun efecte advers sobre la salut. Com es possible aquesta afirmació quan els Estudis Internacionals Epidemiològisc existents que demostren els efectes perniciosos de les RF estan en poder precisament d'aquesta Organització que vetlla per a la salut de les persones?

La nostra Entitat considera que amb tot ho exposat el Barri de Peramàs-Esmandies hauria de ser sotmès a aquest estudi d'investigació per científics independents , com ara l' Equip d'Investigadors pioners en aquest camp amb el Dr. Claudio Gómez-Perreta al capdavant de l'Hospital la Fe de València i que l' OMS té publicat els seus estudis que demostren els efectes nocius d'aquestes RF sobre la salut de les persones.

La nostra Entitat considera imprescindible aquest estudi epidemiològic perquè fa 12 anys que els veïns estan sotmesos crònicament a aquests sistemes radians i cada dia apareixen nous casos clínics de persones exposades a les RF que no es troben be de salut.

ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL

29 de maig, de 2007