Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

28/04/2007
27/04/07 -Tribuna Maresme -Noticies de Portada -Arenys de Mar no tindrà més antenes al nucli urbà

Societat - Maresme
Arenys de Mar no tindrà més antenes al nucli urbà

27/04/2007 BETTY DOÑATE


A partir d'ara, els operadors de telefonia mòbil que vulguin instal·lar antenes a Arenys de Mar no podran fer-ho al centre del municipi. Així ho determina una nova ordenança amb la qual el govern municipal no només pretén regular la instal·lació d'antenes a la localitat, sinó també garantir la seguretat als veïns.


L'Ajuntament d'Arenys de Mar va aprovar el passat 25 d'abril una nova ordenança segons la qual els operadors de telefonia mòbil ja no podran instal·lar més antenes al nucli urbà del municipi. En l'actualitat, Arenys de Mar té quatre antenes de telefonia mòbil al centre, però només en funciona una, la de Telefónica. Les altres tres són inutilitzables, ja que els operadors van instal·lar-les sense permís fa uns anys i l'Ajuntament les va precintar.

L'aprovació de l'ordenança arriba després que alguns veïns del municipi s'hagin mobilitzat contra les antenes de telefonia mòbil. Els veïns, que han recollit 500 firmes, demanen que l'Ajuntament traslladi l'antena de Telefónica, situada a pocs metres d'una escola, i les altres tres, ja que temen que les operadores les acabaran activant.

L'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, assegura que "ara els operadors s'hauran d'ajustar a la normativa" i afegeix que el govern municipal "ha treballat molt per renovar l'ordenança del 2000 i garantir la tranquil·litat de tothom". Respecte a les queixes veïnals, l'alcalde recorda que les operadores que instal·len antenes als edificis "no són okupes", ja que per actuar han hagut d'obtenir el permís dels veïns.

De moment, Telefónica haurà d'elaborar un programa d'impacte ambiental per traslladar la seva antena fora del nucli urbà. Però "no podrem pujar als edificis per desmantellar les altres tres: això requeriria un llarg procés judicial", afegeix Rubirola. Aquestes tres antenes en discòrdia es troben als carrers de Platja Cassà i Josep Baralt i a la riera de Pare Fita.

Els veïns contraris a les antenes van manifestar-se el passat 22 d'abril davant de l'Ajuntament. "No volem acabar patint cap malaltia", assegura el portaveu veïnal, Jaume Majó, en nom d'altres jubilats com ell. Pel que fa a la nova ordenança, "n'estem contents, però ha arribat massa tard", conclou.

Aquest grup veïnal ha comptat amb el suport de la Plataforma Oikos Ambiental de Mataró, que s'ha manifestat diverses vegades perquè el govern desmantelli les antenes de telefonia. Precisament Mataró també ha aprovat aquest any una ordenança per regular la instal·lació d'antenes.

A Canet de Mar, però, també hi ha hagut rebombori els últims dies: Vodafone ha instal·lat una antena al campanar de l'església sense llicència municipal.