Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

22/04/2007
Mataró (Maresme), 21 abril de 2007 (EUROPA PRESS) Nova manifestació a Mataró contra la presència d'antenes en nuclis habitats

:

Recullen 500 firmes a Arenys de Mar contra les antenes de telefonia mòbil
21/04/2007 19:26

Nova manifestació a Mataró contra la presència d'antenes en nuclis habitats

Mataró (Maresme), 21 (EUROPA PRESS)

Un grup de ciutadans d'Arenys de Mar (Maresme) han lliurat aquesta setmana a l'alcalde, Miquel Rubirola (CiU), 500 firmes contra la proliferació d'antenes de telefonia mòbil en el nucli urbà. Els veïns, a més, es concentraran demà a la plaça de l'Ajuntament per exigir el tancament d'algunes de les antenes que el consistori afirma que ja va precintar.

El Govern municipal d'Arenys (CiU-PP), en resposta a la mobilització, "nega que s'acceptés la instal·lació" de les antenes que denuncien els veïns, i assegura que "en cada cas el consistori va ordenar que les antenes fossin oportunament precintades".

Segons fonts municipals, l'Ajuntament "manté precintades i fora de funcionament les antenes de telefonia mòbil" que les operadores "van intentar col·locar" en diversos punts del municipi. Es tracta de tres antenes: la de Platja Cassà, denegada el 2005, la de Josep Baralt, precintada dues vegades, i la de la Riera Pare Fita, el desmantellament de la qual es va ordenar l'any passat.

El govern municipal d'Arenys ha anunciat que el 25 d'abril traslladarà al plenari una nova normativa, que actualitza la del 2000 i pretén "afavorir la integració de les antenes a l'entorn" i "harmonitzar el desenvolupament de les xarxes de telecomunicació amb la protecció del medi i la població", informen fonts municipals.

MANIFESTACIÓ A MATARÓ

L'entitat Oikos Ambiental, que ha anunciat la seva participació en la concentració d'Arenys, ha tret a Mataró prop d'un centenar de persones al carrer una vegada més aquesta tarda contra les antenes de telefonia mòbil en nuclis habitats.

Els manifestants, amb pancartes que exigien "compatibilitzar la telefonia mòbil amb la salut pública" seguint el "principi de precaució", han exigit el trasllat de les antenes als voltants de la ciutat, ja que entenen que aquestes instal·lacions són "nocives per a la salut".

Han començat la manifestació a la plaça Alcalde Serra Xifré i han acabat davant de l'Ajuntament. La protesta l'ha secundat una vegada més Antonio Ruiz, líder de la candidatura a les municipals Alternativa Veïnal de Mataró.

La portaveu d'Oikos Ambiental, Montserrat Ferrer, ha dit avui a Europa Press que tenen intenció d'iniciar un procés contenciós contra l'estació base de telefonia mòbil del Camí del Mig, que segons ella "incompleix totes les normatives municipals i autonòmiques urbanístiques, en concepte d'altures, usos i distàncies de protecció, entre d'altres".

L'antena en qüestió, de Telefónica Móviles -tot i que denuncien casos també de Vodafone i Orange-, es troba al costat de dos centres escolars. Ferrer afirma que exigirà al consistori de Mataró que actuï d'acord amb la normativa urbanística, "ja que no volen entendre ni escoltar els estudis que demostren que són perjudicials per a la salut", i que si en sis mesos no responen, iniciarà la via judicial.[FIN]
----------