Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

03/04/2007
L'Associació Oikos Ambiental sol·licita ampliació moratòria per a les Estacions Base de Telefonia mòbil
Nova Imatge de l'Estació Base de Telefonia Mòbil del Camí del Mig, menys impacte però molte més radiacions pels nens de l'Escola Bressol el Tabalet , CEIP  i veïns propers Veure fotogaleria Ampliar imatge

Regstre municipal núm: 12861/03/04/07 - Centre Cívic Pla D'en Boet

AJUNTAMENT DE MATARÓ
SR. ALCALDE
SALUT PÚBLICA
GRUPS POLÍTICS: CiU, ERC, PP, PSC,ICV-IU
CIUTAT SOSTENIBLE

L'ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL amb número 433 en el Registre Municipal d'Entitats de Mataró, domicili efectes de notificació C/ Camí del Mig, 20-22, 5è C, codi postal 08302, telèfon 93 757 30 89, correu electrònic montferfer@telefonica.net, emparada per l'article 35 Llei Règim Jurídic de les Administracions Públiques i l'article 31 de la mateixa us fa avinent del següent:

Que els veïns afectats pels possibles efectes nocius de les radiacions electromagnètiques provenint de les estacions base de telefonia mòbil ubicades entre els Barris de Peramàs-Esmandies i en Pla d'Boet ens han fet saber que durant les darreres setmanes - entre 3 i un mes- sembla ser que s'han substituït sistemes de freqüència GSM 900 a sistemes Duals DCS 1800-UMTS . (Camí del Mig, 32-34; Camí del Mig, 18; Camí de Sant Crist,27) tot i havent-hi una MORATÒRIA.
Concretament, al Camí del Mig, 18 van instal·lat tres sistemes nous duals DCS-UMTS
En data 17/03/07 un nou equip de transmissió RBS 3202.
RBS 3202 familia de productos RBS 3000 para sistemas WCDMA (Ericsson)
La RBS 3202 es una estación base de radio macro para interiores. La configuración básica Soporta hasta tres sectores y dos portadoras (3x2). La RBS puede ampliarse a configuraciones de tres sectores y cuatro portadoras (3x4) o seis sectores y dos portadoras (6x2). Su potencia de salida es de una radiofrecuencia (RF) de 20/40 W por portadora.
En data 27/03/07 uns operaris de la casa Ericsson van instal·lar un radio enllaç al Camí del Mig,18
No es pot dubtar que la nostra Entitat amb altres col·lectius de la Ciutat, juntament amb entitats de caire Nacional i , fins i tot, Internacional tenim una implicació contra la lluita de la pol·lució electromagnètica. Ens arriben cada dia casos de persones afectades i, fins i tot, electrosensibles.
Exigim
Que s'aturi immediatament la instal·lació de les estacions base de telefonia mòbil i, més concretament, la tercera generació.
Que es pari ,definitivament ,les instal·lacions amb activitats il·legals que afecten als veïns i zones properes com les escoles.
Que es faci el desmuntatge de tota instal·lació irregular.
Que qualsevol expedient administratiu que demani ampliacions a la 3ra. Generació o d'altres es paralitzi ,fins que es demostri que els nivells de radiacions actuals no són nocius per a la salut pública.
Que es faci una ampliació de la moratòria que existeix a Mataró fins que:

a) Reconeixement per llei del potencial risc sanitari dels camps electromagnètics, l'aplicació generalitzada del PRINCIPI DE PRECAUCIÓ i la redacció d'un reglament de prevenció de CEM. (Camps electromagnètics)
b) Reconeixement mèdic de l'ELECTROSAENSIBILITAT (potencial al·lèrgia als camps elèctrics, magnètics o electromagnètics) , com malaltia orgànica que pot afectar , en aquests moments, al 20% per cent de la població, establint un protocol mèdic de diagnòstic , tractament i prevenció.
c) Crear ZONAS CEM CERO (lliures d' Electropol·lució) on estigui prohibida tota emissió electromagnètica d'alta o baixa freqüència , particularment, prohibint l'ús del telèfon sense cables i el mòbil pels nens.
Està reconegut que es necessari protegir els llocs sensibles com escoles bressol, col·legis, residències de tercera edat, hospitals , però hem d'afegir l'exigència urgent de protegir TOTS ELS DORMITORIS (melatonin risk).
d) Aquestes peticions s'emparen en el DRETS FUNAMENTALS DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA que invoquem i exigim, com el principi d'inviolabilitat del domicili, i més encara del cos humà i del cervell, que han de declarar-se expressament fora de l'àmbit de l'espai públic radioelèctric usat per les companyies pel seu benefici.

- Es el nostre deure informar als Ciutadans i fer que facin valer davant els Tribunals els Drets Fonamentals següents establerts en la constitució Espanyola: : Derecho a la integridad física (Art. 15 C.E.), Derecho a la intimidad personal y familiar (Art. 18.1. C.E.) y Derecho a la inviolabilidad del domicilio (Art. 18.2. C.E.), para que se declare expresamente privada que quedan fuera del ámbito del Espacio Público Radioeléctrico el cuerpo humano y su cerebro, así como la propiedad.

- Reclamem l'exigència d'una assegurança de RESPONSABILIDAD CIVIL IL·LIMITADA de les estacions base de telefonia mòbil i d'altres emissors de CEM, la qual cosa les assegurances no acceptaran donat que el potencial risc és incalculable (Allianz). Exigim les mesures de protecció de les persones electgrosensibles, sempre a càrrec de les companyies (que alteren el medi ambient).
- No podem oblidar esmentar el llamamiento de Friburgo , la Resolución de Salzburgo, Resolución de Benevento: el testimoni de metges seriosament preocupats per la salut de la població , uns arguments de pes que qualsevol polític pot apreciar i que es pot entendre d'una forma clara i breu . (S'adjunten documents).
- Tampoc podem oblidar les lluites veïnals Cerdanyola, Cirera, Peramàs-Esmandies...) dels afectats pels possibles efectes de les radiacions de les estacions base de telefonia mòbil que afecten el seu cos , la seva llar i la seva intimitat.
- Hi ha països que estan adoptant el PRINCIPI DE PRECUACIÓ ( Brussel·les: El Parlamento de BRUSELAS adoptará el 16de febrero de 2007 una norma transitoria de3 V/m de irradiación para las antenas base de telefonía móvil. 3 V/m (voltios/ metro) equivalen aproximadamente a algo más de 2 microvatios por centímetro cuadrado en términos de densidad de potencia.
www.next-up.org Traducido por ASIDES
Nota de la redacción de Next-up: El objetivo anunciado por la Comisión de Medio Ambiente debe tender a promover 0,6 V/m desde que el CSH (Consejo Superior de Higiene) diera un aviso rectificativo, (había recomendado el umbral de 3 V/m). Análisis de las consecuencias de este avance: -Un acuerdo unánime para rebajar de 20,6 a 3 V/m, o sea un 700% es ya un gran paso de sentido común.
Se puede legítimamente pensar que la norma de 0,6 V/m va a extenderse como una mancha de aceite en los países europeos .Contrariamente al mensaje extendido, esto no perjudica la cobertura de la telefonía móvil terrestre que puede funcionar con solamente centésimas de V/m.
En las medidas que acompañan a la norma se pide por la Ministra la creación de zonas blancas particularmente en la ciudad, porque este punto es ahora crucial, ver un alivio para una gran parte de la población en estado de debilidad, convalecencia, ancianidad, EHS o habiendo desarrollado una EHS latente. Deseamos que ese nuevo nivel de normas sea una referencia TRANSITORIA para todos los países europeos para los umbrales de 0,6
V/m, o incluso 0,1 V/m. (Llamamiento de Bruselas 31 de Enero de 2007 considera que los 3 V/m son insuficientes para la protección aceptable de la salud, puesto que los efectos sanitarios se producen a niveles de exposición muy por debajo. Se adjunta llamamiento)
Este voto de la Comisión de Medio Ambiente del Parlamento Regional de Bruselas debería
Ser también la señal de una toma de conciencia y el principio de una verdadera
Política de salud basada en el principio de precaución que ha estado hasta ahora totalmente oculto.
De hecho es el fin de las recomendaciones del organismo privado ICNIRP…Toda la estrategia instaurada durante largos años por el prevaricador M. REPACHOLI de la OMS, se ha hecho añicos.

Afegir que per garantir la salut pública fa falta una visió global i hem de considerar tots els factors ambientals (químics, físics, bacteriològics, etc.) que sempre es troben Interrelacionats , i particularment, s'han de valorar totes les radiacions, en totes les freqüències ( de 0 Hz a 300 GHz) que mai son inòqües . Al Camí del Mig, per posar un exemple: tenim la incineradora molt a prop, tenim la cimentera , les estacions base de telefonia mòbil, l'amiant del Mercat del Pilar, etc.
Solament en banda de les microones, a més de la telefonia Móvil GSM-DCS, tenim els sistemes wireless com WIFI, Wimax, MMDS, LMDS, UMTS, Bluethoth, ADSL, etc. I els telèfons sense cables DECT-GAP.
Per descomptat, es precís considerar totes les línies elèctriques (ALTA I BAIXA TENSIÓ) i tots els electrodomèstics i informàtica, electropol·lució de baixa freqüència (50 Hz) , que amb freqüència són la font més important en moltes escoles i llars.

Per últim, donem les gràcies a Carlos M.Requejo (carlos@domobiotik.com) - Gerente de JCC Calidad Ambiental - http://www.domobiotik.com - que des de 1986 està implicat a nivell personal i professional en la lluita contra la pol·lució electromagnètica i ens ha donat suggeriments per fer-vos arribar
les nostres peticions.

Atentament,



ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL

Mataró, 2 d'abril de 2007

Annexos esmentats.

P.D.: Els annexos han estat enviats via@mail , en data 2 d'abril 2007 amb l'escrit present, per tant ,no els adjuntem en el moment que el trametem en el registre general de l'Ajuntament.