Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

01/01/2007
EL PUNT 23 DE DESEMBRE DE 2006 - MARESME - Una cinquantena de veïns es van manifestar ahir a Mataró per reclamar que es retirin les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades dins la ciutat.
Una cinquantena de veïns es van manifestar ahir a Mataró per reclamar que es retirin les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades dins la ciutat. Veure fotogaleria Ampliar imatge


dissabte, 23 de desembre de 2006

> Maresme. Mig centenar de veïns de Mataró es manifesten perquè retirin de la ciutat les antenes de telefonia



LL. A. LL.M.. Mataró

Foto: LL.A. La manifestació va arribar fins a la ronda Alfons XII.

Una cinquantena de veïns es van manifestar ahir a Mataró per reclamar que es retirin les antenes de telefonia mòbil que hi ha instal·lades dins la ciutat. Els concentrats van tallar durant prop d'una hora el Camí del Mig i el carrer Biada, amb consignes com: «Si callem, tots emmalaltirem» i «antenes fora de la ciutat». La portaveu dels afectats i membre de l'Associació Oikos Ambiental, Montserrat Ferrer, va explicar que les radiacions que emeten les estacions base de telefonia «provoquen des de mal de cap i insomni fins a leucèmia i càncer».

Ferrer assegura també que els veïns del barri de Peramàs estan sotmesos a «nivells de radiació molt superiors als que tolera el cos humà». La portaveu veïnal, però, creu que les mobilitzacions no serviran perquè l'Ajuntament faci cas de les reivindicacions i afirma que «el procés acabarà als jutjats». L'associació Oikos Ambiental, que va promoure la protesta, ja ha anunciat la seva intenció d'adherir-se al manifest de Llagostera, que té un centenar d'entitats, plataformes i seccions locals de partits polítics que hi donen suport, i que exigeix reduir els límits legals d'exposició dels camps electromagnètics que generen les antenes, entre altres reivindicacions. Montserrat Ferrer també va defensar la necessitat de crear «zones residencials exemptes de radiació».



«COMPLIM LA NORMATIVA»
La regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao (ICV), insisteix a dir que els mesuraments que des de l'Ajuntament s'han portat a terme a les estacions base de telefonia que hi ha a la ciutat «posen de manifest que els nivells de radiació compleixen la normativa i que, a més, estan molt per sota dels límits marcats». «Ens preocupa molt la manera i el contingut de la informació que s'està fent arribar a aquestes persones», es lamenta Guirao.