Saltar a continguts

Associació Oikos Ambiental

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Notícies

08/12/2006
NOTA DE PREMSA: ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL 08/12/06-ELS VEÏNS PORTEN 12 ANYS D'EXPOSICIÓ CONTINUADA ALS CAMPS ELECTROMAGNÈTICS QUE EMETEN LES 3 ESTACIONS BASE DE TELEFONIA MÒBIL UBICADES AL BARRI PERAMÀS-ESMANDIES I NO VOLEN SERVIR MÉS DE COBAYES
EL PROGRÈS HA DE SER SEMPRE FAVORABLE A LA VIDA I MAI EN CONTRA D'ELLA Veure fotogaleria Ampliar imatge



NOTA DE PREMSA DE L'ASSOCIACIÓ OIKOS AMBIENTAL
Amb Número 433 en el Registre Municipal d'Entitats


ELS VEÏNS PORTEN 12 ANYS D'EXPOSICIÓ CONTINUADA ALS CAMPS ELECTROMAGNÈTICS QUE EMETEN LES 3 ESTACIONS BASE DE TELEFONIA MÒBIL UBICADES AL BARRI DE PERAMÀS-ESMANDIES I NO VOLEN SERVIR MÉS DE COBAYES

La Regidora del Servei de Ciutat Sostenible de l'Ajuntament de Mataró va enviar el següent text convocant a l'Associació Oikos Ambiental a la reunió informativa sobre les 3 estacions base de telefonia mòbil ubicades al Barri de Peramàs-Esmandies: "Us informo que he convocat una reunió informativa el dilluns 4 de desembre a les 19,30h. al Centre Cívic de Pla d'en Boet, c. Juan Sebastian Elcano 6, per tal d'informar, de les actuacions que està fent l'Ajuntament, a les persones que han denunciat els problemes de sorolls produïts des de l'edifici de Telefònica, al Camí del Mig, i sobre l'hipotètic no compliment de la normativa aplicable a les instal·lacions de radiocomunicació existents a la zona.
A aquesta reunió també assistiran responsables del Servei municipal de Salut Pública".
En primer lloc, comentar que els responsables del Servei Municipal de Salut Pública no van assistir.
En segon lloc, sobre el tema de sorolls solament han obert un expedient sobre el tema dels aires acondicionats. Sobre el grup electrogen (BURRA) , per exemple, no es va esmentar res. Els sorolls es deriven d'una activitat continuada, que els veïns venen denunciant formalment des del 2004. Aquests aparells han de complir unes normatives tècniques que estant incomplint i, a més a més, els sorolls són derivats d'una activitat classificada. Per tant, s'hauria de clausurar ja que són reincidents.
En tercer lloc, "Hipotètic no compliment de la normativa aplicable a les instal·lacions de radiocomunicació existents a la zona". Puntualitzar en aquest punt el següent:
NO compliment NO: És un incompliment concret, segur, acreditat i denunciat. En Concret incompliment del planejament urbanístic general de Mataró. Infracció d'alçàries (A.M.R.) i usos no admesos. Es tracta d'uns usos industrials i a sobre d'una teulada!!. Aquestes infraccions són fàcil de comptabilitzar no necessiten cap expert per mesurar distàncies i alçàries: És competència municipal exclusivament!.
En quart lloc, sobre el tema de les inspeccions dels nivells de radiació electromagnètica que s'han realitzat les conclusions del servei de Ciutat Sostenible són que "els nivells mesurats compleixen la normativa"
S'ha de puntualitzar que la normativa del Real Decreto 1066/2001, de 28 de setembre reconeix en el punt 2. :
"El objetivo de la densidad de corriente es proteger contra los graves efectos de la exposición sobre los tejidos del sistema nervioso central en la cabeza y en el tronco, e incluye un factor de seguridad. Las restricciones básicas para los campos frecuencias muy bajas se basan en los efectos negativos establecidos en el sistema nervioso central."
Els valors de restricció bàsica del Real Decreto esmentat són molt alts, ja que solament contemplen ELS EFECTES TÉRMICS , menyspreant els efectes NO TÉRMICS , i en exposicions amb valors molt inferiors als definits al R.D.. 4.000 vegades menys, hi ha persones que senten sobre la seva salut la influència perniciosa de les ones electromagnètiques: irritabilitat i nerviosisme amb alteració de les ones cerebrals i d'altres bioritmes, mal de cap, retard en la pressa de decisions, ment en blanc, depressió, insomni i trastorn del son, soroll i brunzit a les orelles, mareig i vertigen , palpitacions i alteracions del ritme cardíac, infart, sense parlar de malties més greus com càncer, leucèmia i alzaheimer.
Els veïns de Peramàs-Esmandies venen expressant i denunciant públicament que pateixen la influència dels camps electromagnètics. Les emissions de les ones radioelèctriques d'aquestes 3 estacions base de telefonia mòbil són una intromissió injustificada en el seu domicili i en el seu cos. Ningú té dret a induir corrents elèctriques dins els seus cossos sense el seu consentiment i tampoc dins les seves llars. Els valors de intromissió els defineixen ells mateixos i ningú té dret a imposar els nivells de camps elèctrics, magnètics, electromagnètics que han de tenir a casa seva i ningú té dret a induir radiacions dins els seus cossos sense el seu consentiment. Aquestes 3 estacions base de telefonia mòbil representen una dany físic, una dany moral-psíquic i un dany patrimonial pels veïns del Barri de Peramàs-Esmandies ja que jurídicament parlant no tenen que suportar aquest tipus de immissions.
En cinquè lloc, Els nivells mesurats durant les inspeccions dins les llars dels afectats superen àmpliament les recomanacions de 0,1 microW/cm2 recomanats per la via pública, centres comercials, parcs, etc. (R.Salzburgo).
Els nivells que haurien de tenir els afectats seria 0,01 micro W/cm2 (N.Cherry) a les vivendes i de 0,001 micro W/cm2 als llocs sensibles: Dormitoris, escoles, hospitals ... (V.Klitzing)
Per a persones "electrosensibles" haurien de reduir-se 100 o 1000 vegades
0,00001 microW/cm2
0,000001 microW/cm2
La dosis CEM ideal és la DOSIS CERO.
Comentar que durant els mesuraments les finestres i persianes metàl·liques es van tancar i els nivells radioelèctrics baixaven en picat.
En sisè lloc, el cos humà té parts conductores de l'electricitat , s'indueixen corrents elèctriques en el cos quan està sotmès a l'acció dels camps electromagnètics emets pels telèfons mòbil i les seves antenes.
Aquests corrents electromagnètics induïts en el cos dels veïns alteren l'estat físic del seu cos , perquè es produeix una situació física elèctrica diferent de la que havia abans d'estar exposat als camps electromagnètics emesos per la telefonia mòbil. Això passa dins el domicili dels veïns/afectats les 24 hores del dia, durant els 365 dies que dura un any!!.
Aquesta intromissió dins els cos dels veïns/afectats i el seu domicili no es consentida ni tolerada i és una transgressió dels articles 15 y 18 de la Constitució Espanyola..
No hi ha cap empresa d'assegurances que cobreixi el risc per danys a la salut produïts per l'exposició als camps de les antenes base de telefonia mòbil. El motiu d'aquesta negació és degut a que és un risc desconegut i il·limitat , i es pot assimilar a un risc de catàstrofe nuclear.
En un document aportat per Airtel, davant la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Andalusia (secció 2ª), en el litigi 1005/2001, a la petició de la defensa i després de ser reiteradament requerit pel Tribunal, la pòlissa de responsabilitat civil de l'empresa Airtel pels serveis inherents a la telefonia fixa, telefonia mòbil i altres de telefonia, diu en la seva última pàgina:
19.- EXCLUSIÓN USO TELÉFONOS MÓVILES
Se hace expresamente constar que por esta póliza no quedan cubiertas las responsabilidades legales con respecto a daños personales, enfermedad, incapacidad de cualquier tipo, muerte, enfermedad mental, angustia mental, dolor mental o físico, trastorno o deterioro o desorden mental o físico o cualquier síntoma mental o físico causado o supuestamente causado o contribuido por el uso continuado de teléfonos móviles.
Si per l'ús continuat d'un telèfon mòbil poden ocórrer aquests casos que es descriuen en aquesta clàusula d'exclusió , què pot passar davant l'exposició durant les 24 hores del dia els 365 dies de l'any?
Per tant, no hi ha cap pòlissa d'assegurances que cobreixi els danys a la salut per les ones emeses per les antenes de les estacions base de telefonia mòbil ni dels telèfons mòbils.
No havíem quedat que la radiació és innòcua i que no cal cap tipus de precaució????????
En setè lloc, l'alteració de la membrana hemato-encefàlica i l'entrada de virus, toxines i prions al cervell, està perfectament demostrada des del 1972 pels efectes de les ones electromagnètiques. La Declaració de Friburgo, signada per milers de metges alemanys, no deixa lloc a dubtes sobre la contaminació electromagnètica.
En vuitè lloc, com és possible que per determinar els màxims de radiació permesos s'hagi escalfat una massa morta, composta per un 57% de sacarosa , un 1,72% de clorur sòdic (sal vulgaris) i un 41,28 % d'aigua desionitzada i s'hagi comprovat que irradiant-la, la seva temperatura no puja més d'un grau centígrad. MILLOR NO FER COMENTARIS PERQUÈ ES PODRIA DIR UNA DE GROSSA!!
En novè lloc, a Holanda s'han trobat clars símptomes de nàusees i vòmits a l'hora d' investigar els efectes de la radiació de telefonia mòbil de 3ª generació. Tanmateix , la implantació d'UMTS avança imparable.
Si els veïns/afectats del Barri de Peramàs-Esmandies denuncien que tenen possibles efectes nocius derivats de les estacions bases de telefonia mòbil que es troben al costat dels seus domicilis en quan es comenci a emetre a radiacions més potents per la implantació de la 3ª generació què pot passar amb la salut dels veïns/afectats?
En desè lloc, com és possible què a Nova Zelanda la telefonia mòbil funcioni amb potències 10.000 vegades inferiors que a Europa? La tecnologia resulta més cara i, per tant, les operadores farien menys negoci. Quina llàstima!!
En onzè lloc, com és possible que es posi al mercat una tecnologia de la qual no està demostrada pas la seva innocuïtat. Si es posés al mercat algun medicament sense haver-ho provat a consciència, es fes servir la població de conillets d' Índies i a més , ja hi hagués tantes sospites de malalts i morts, l'escàndol seria impressionant.
En dotzè lloc, les sospitoses acumulacions de casos de càncer. Potser no cal anar a casos tan extrems com els 60 morts i les 53 persones greument malaltes de Stolp (Polònia), amb carta al Papa de Roma inclosa, perquè hi intervingui, els 45 morts i un munt de persones greument malaltes de Majadahonda (Madrid) o els 80 casos de càncer de Marquès de Camposagrado (Barcelona), però d'acumulacions de casos de càncer n'hi ha cada vegada més i quasi no surten als mitjans de comunicació.
En tretzè lloc, La retallada de fons i les coaccions perquè deixin les investigacions el Dr. Claudio Gómez-Perretta de l'Hospital La Fe de València o més recentment l'Olle Johansson de l'institut Karolinska d'Estocolm. Són només un parell d'exemples d'investigadors que han trobat clars danys cel·lulars i als quals cal desprestigiar o fins i tot "cal silenciar".
El fet que l'ICNIRP (- Comissió Internacional de protecció per a les radiacions no ionitzants : organització mundial per fixar els màxims de radiació permesos) és una organització privada formada per gent de les operadores, gent de les companyies elèctriques o gent que cobra d'aquestes empreses. L' OMS es regeix per aquests valors . No és sorprenent ? !!
TOTS ELS INFORMES " OFICIALS " SÓN SIMPLMENT OPINIONS FAVORABLES A LES OPERADORES , ELS QUALS NO PROVEN LA INNOCUÏTAT D'AQUESTS CAMPS ELECTROMAGNÈTICS, I EN CAP CAS CERTIFIQUEN LA INNOCUÏTAT DELS CAMPS EMESOS PER LES ESTACIONS BASE DE TELEFONIA MÒBIL NI PER ALTRES FONTS EMISORES DE CAMPS ELECTROMAGNÈTICS.
No hi ha cap CERTIFICAT METGE OFICIAL que certifiqui la innocuïtat dels camps electromagnètics amb potencies superiors a 0,1 uW/cm2.
En últim lloc:
1er. per instal·lar una estació base de telefonia mòbil, s'ha d'exigir el mateix que se li exigeix a les demés activitats classificades com a perilloses.
2on. Les corporacions municipals que eludeixen aquesta obligació poden estar incorrent en una deixadesa de funcions i en una presumpta prevaricació per omissió.
3er. L'Alcalde és el màxim responsable de la salut pública i de la concessió de llicències d'obres en el municipi.

Conclusions:

Els veïns AFECTATS DEL BARRI DE PERAMÀS-
ESMANDIES volen que s'apliqui d'immediat l'anomenat principi de precaució:

a) Reubicar-les fora de la ciutat, dels espais sensibles i densament poblats. Als menys a 300 metres.

b) Reduir les potències a 0,1 uW/cm2: La telefonia mòbil pot funcionar perfectament sense que hagi risc per a la salut de les persones amb potències inferiors a 0,1 microW/cm2.

c) EL PROGRÈS HA DE SER SEMPRE FAVORABLE A LA VIDA I MAI EN CONTRA D'ELLA

TELF. 93 757 30 89
http://oikos-associacio.entitats.mataro.cat


Mataró, 8 de desembre de 2006